Нено Димов: Общините ще плащат 69 лв. такса за депониране догодина

https://mreja.bg/jalto/neno-dimov-obshtinite-shte-plashtat-69-lv-taksa-za-deponirane-dogodina/74806 Mreja.bg
Нено Димов: Общините ще плащат 69 лв. такса за депониране догодина


Общините ще плащат по 69 лв. такса за всеки тон депониран отпадък през 2020 г., а не планираните 95 лв. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов по време на форума на НСОРБ.

В момента таксата е 57 лв. на тон. Заради недоволството на общините от планираното сериозно увеличение обаче е взето решение то да се случи на етапи в следващите 3 г.

Така през 2020 г. таксата става 69 лв. на тон, през 2021 г. ще се повиши с 13 лв. и ще стане 82 лв. на тон, а през 2022 г. отново ще се вдигне с още 13 лв. и ще стигне 95 лв. на тон.

Мисля, че това решение е поносимо и приемливо за всички страни, каза Димов.

Именно с по-високата такса за депониране някои общини у нас аргументираха предвиденото за 2020 г. повишение на такса смет. Иначе продължава работата по нова методология за изчисление на такса смет, която трябва да е готова през 2020 г.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.