Неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС се провежда в Хелзинки, Финландия

https://mreja.bg/jalto/neformalna-sreshta-na-ministrite-na-otbranata-na-darzhavite-chlenki-na-es-se-provezhda-v-helzinki-finlandiya/58899 Mreja.bg
Неформална среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС се провежда в Хелзинки, Финландия


Заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов участва в неформалната среща на министрите на отбраната на държавите-членки на ЕС, която се провежда на 28 и 29 август 2019 г. в Хелзинки в рамките на финландското председателство на Съвета на ЕС. Във фокуса на дискусиите са въпроси, свързани с изкуствения интелект, влиянието на климата върху отбраната и инициативата на ЕС за координирано морско присъствие.

За участие в срещата са поканени генералният секретар на НАТО и заместник-генералният секретар на ООН по мироопазващите операции. Предвижда се те да предоставят актуална информация за вижданията на двете организации за по-нататъшно сътрудничество с ЕС в сферата на климатичните промени и отбраната.

Форумът ще приключи със съвместно заседание на министрите на отбраната и министрите на външните работи на държавите-членки на ЕС, на което ще бъдат обсъдени резултатите от различните сценарии за справяне с хибридни заплахи, които вече са били представяни на вниманието на министрите на правосъдието и на министрите на вътрешните работи през юли т. г.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.