ММА боецът Валентинов: На стадиона си покрих лицето, защото беше студено

https://mreja.bg/jalto/mma-boecat-valentinov-na-stadiona-si-pokrih-liceto-zashtoto-beshe-studeno/74989 Mreja.bg
ММА боецът Валентинов: На стадиона си покрих лицето, защото беше студено


„Аз съм фен на „Левски", другите хора с мен бяха мои приятели също привърженици на отбора. Ние се познаваме от спорта, те също са спортисти”, коментира ММА боецът Георги Валентинов в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Той беше подписал договор с "Белатор" - една от най-влиателните организации в този спорт в края на октомври, но вече е освободен от редиците им, съобщиха оттам.

26-годишният Валентинов държи има 21 победи и 5 загуби в ММА и тренира заедно с треньора на Конър Макгрегър - Джон Кавана, в Ирландия.

Карим Зидан, който е журналист от Bloodyelbow, се е свързал с организацията, за да провери статута на Георги и е бил осведомен, че организацията са решили да се разделят с него малко повече от месец, след като той подписа с тях.

От "Белатор" споделят пред журналиста, че освобождават Валентинов заради расистките прояви на феновете, сред които беше и той, на мача между България и Англия в същия месец, когато е подписал с агенцията.

„Единствената грешка от моя страна, която допуснах е, че покрих лицето си, защото беше много студено. Помолиха ме да сложа блузата, за да й направя реклама. Това, че нося черна блуза не означава, че съм расист", разказва той.

„Това, според мен, е работа на някой мой „доброжелател” на когото не му харесва това, че аз успявам. Да подпиша с най-голямата организация в света определено е успех. Журналистът Карим Зидан прави своята дописката по два жълти сайта за клюки”, обясни Валентинов.

„Тренирам в най-голямата зала в света, където имам колеги от много и различни раси. Организацията, която направих, също е работила с бойци от различни раси. Никога не съм членувал в расистки или ксенофобски организации”, завърши Валентинов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.