Микроводорасли на "дървета" чистят въздуха

https://mreja.bg/jalto/mikrovodorasli-na-darveta-chistyat-vazduha/58267 Mreja.bg
Микроводорасли
на "дървета"
чистят въздуха


Мексиканска стартъп компания разработи изкуствено дърво в желанието си да помогне за пречистването на въздуха в големите градове. BioUrban 2.0 е роботизирано устройство, създадено от BiomiTech, което може да поглъща мръсен въздух колкото 368 истински дървета. Проблемите с тях обаче са, че трябва време, докато израснат, както и място.

BioUrban 2.0 работи на принципа на естествения процес фотосинтеза, като поглъща мръсен въздух и връща в атмосферата чист. За целта се използват микроводорасли. "Дървото" е високо 4,2 метра, диаметърът му е 3 м и е изработено от метал, като в "короната" са цилиндрите с водорасли. Досега BiomiTech е произвела 3 изкуствени дървета, които са разположени в Мексико, Колумбия и Панама. Има обаче договори и за Турция и за други градове в Мексико. Стойността на едно BioUrban 2.0 е 50 000 долара.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.