Методи Лалов длъжен да приключи 140 дела, преди да стане политик (Обзор)

https://mreja.bg/jalto/metodi-lalov-dlazhen-da-priklyuchi-140-dela-predi-da-stane-politik-obzor/57835 Mreja.bg
Методи Лалов длъжен да приключи 140 дела, преди да стане политик (Обзор)


Мотивите по около 140 дела трябва да напише районният съдия от София Методи Лалов, преди Висшият съдебен съвет (ВСС) да го освободи като магистрат, казаха пред “24 часа” негови колеги. Това е едно от законовите условия за приемане на оставка. Ако бъде освободен, без да е приключил делата, те ще започнат отначало при друг съдия, което ВСС едва ли ще позволи.

За 15 август е обявено извънредно заседание на съдийската колегия на съвета. То е свикано от председателстващия колегията Лозан Панов. Съдебни кадровици коментираха, че е възможно кворум да не се събере, тъй като повечето от тях са в отпуск.

Лалов обяви, че подава оставка в началото на август, публикувайки мотивите си в личния си фейсбук профил. В тях е заявил, че желае да бъде освободен от 2 септември. Тоест съдебните кадровици може да заседават по оставката на Лалов и на 1 септември.

Въпреки че все още е съдия, той недвусмислено посочи, че ще стане политик. Лалов не изключи възможността да се яви като кандидат за кмет на София на изборите през октомври. За последно бе забелязан пред ВСС на протест, ръководен от лидера на “Да, България” Христо Иванов, срещу номинацията на Иван Гешев за главен прокурор.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.