Лидерката на германския ХДС: Искам да подобря нивото си на английски

https://mreja.bg/jalto/liderkata-na-germanskiya-hds-iskam-da-podobrya-nivoto-si-na-angliyski/57590 Mreja.bg
Лидерката на германския ХДС: Искам да подобря нивото си на английски


Анегрет Крамп-Каренбауер, която наследи Ангела Меркел на лидерския пост в германския Християндемократически съюз и е потенциален кандидат за следващ канцлер на Германия, каза, че иска да подобри английския си език, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Разбирам и говоря френски и английски език, но не толкова добре, колкото би ми се искало", каза днес Крамп-Каренбауер пред в. "Саабрюкер цайтунг".

Крамп-Каренбауер беше назначена за министър на отбраната в правителството на Меркел миналия месец. Тя оглави Християндемократическия съюз през декември. Дотогава негов лидер беше Меркел, но тя се отказа от нов мандат.

Крамп-Каренбауер преди това беше премиер на малката югозападна провинция Саар, която е до френската граница. По време на мандата си за провинциален премиер от 2011 г. до 2018 г. Крамп-Каренбауер взимаше уроци по френски език. Сега тя подобрява английския си език.

Като министър на отбраната Крамп-Каренбауер ще има ангажименти на международно ниво, по-специално ще трябва да участва в конференции на НАТО, където доминиращият език е английският.

Следващите германски федерални избори би трябвало да се произведат до края на октомври 2021 година. Меркел обяви, че няма да се кандидатира за този вот, припомня ДПА.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.