Лейбърист ще предложи нов референдум за Брекзит преди изборите

https://mreja.bg/jalto/leybarist-shte-predlozhi-nov-referendum-za-brekzit-predi-izborite/64528 Mreja.bg
Лейбърист ще предложи нов референдум за Брекзит преди изборите


Опозиционната Лейбъристка партия трябва да се обяви срещу Брекзита и за насрочването на нов референдум, който още преди изборите да отмени напускането на ЕС. Това се очаква да каже днес заместник-председателят на Лейбъристката партия Том Уотсън в реч, в която се разграничава от позицията на лидера на партията Джереми Корбин. Това съобщи Ройтерс, като се позова на Би Би Си.

Уотсън ще заяви, че не съществува решение, което да се нарече "добра сделка за Брекзит", и че лейбъристите трябва категорично да започнат кампания за оставане в ЕС. "Единственият начин веднъж и завинаги да се излезе от безизходицата на Брекзита е народен вот чрез референдум", ще каже той. По думите му "парламентарните избори може изобщо да не решат този хаос", предава БТА.

Корбин е казвал, че иска избори, след които лейбъристите да инициират нов референдум за напускане или оставане в ЕС. Консервативната партия на премиера Борис Джонсън твърди, че лейбъристите не искат да се съобразят с резултата от референдума от 2016 г. и желанието на обществото Великобритания да излезе от ЕС.

Резултатите от оповестена днес анкета сочат, че Консервативната партия има значително по-висок рейтинг от Лейбъристката. Според онлайн допитването на "Кантар", проведено между 5 и 9 септември, партията на премиера Борис Джонсън има подкрепата на 38 на сто от избирателите, докато лейбъристите - на 24 процента. И двете партии имат спад от 4 пункт спрямо предишно проучване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.