“Левски” преодоля “Черно море” и е на 1/4-финал

https://mreja.bg/jalto/levski-preodolya-cherno-more-i-e-na-14-final/74092 Mreja.bg
“Левски” преодоля “Черно море” и е на 1/4-финал


“Левски” спечели с 1:0 равностойната битка срещу “Черно море” и се класира на 1/4-финал за купата на България, мечтаейки, че е на отстраняването на още три отбора от дългочакания трофей. Голът на победата на “Герена” отбеляза Мартин Райнов в 23-ата мин. Живко Миланов центрира от корнер, Ейолфсон отигра с глава, последва рикошет в тялото на Стефан Станчев и топката спря в краката на Райнов. От близо той я насочи в долния десен ъгъл - 1:0. Първи гол на Райнов за сезона, който се оказа решаващ.

В 34-ата мин попадение на “Черно море” беше отменено. Мехди Букаси прати топката в мрежата на Милан Миятович, но беше отсъдено нарушение в атака на Даниел Димов. Той удари в лицето с ръка Райнов при опита си да намери по-добра позиция в наказателното поле. Съдията Николай Йорданов се забави с решението, което предизвика недоволство от щаба на “моряците”. В 61-ата мин Иван Горанов излезе на голова ситуация, но не успя да удвои. В края “Черно море” имаше добри възможности. На два пъти топката бе поставяна на границата на наказателното поле на “сините” за изпълнение на свободни удари, но варненци не се възползваха.

И след като миналата година “Черно море” отстрани “Левски” на същата фаза, сега “сините” намериха пътя към 1/4-финалите.

“Загубихме, защото ни отмениха редовен гол, иначе заслужавахме поне мачът да отиде в продължения”, заяви треньорът на “Черно море” Илиан Илиев. “Имам някои претенции към играчите си в офанзивен план. Най-голямата ми претенция е при гола, при който заспахме. Центрирана много навън топка от корнер, позволихме да я отиграят. Малките детайли повлияха на крайния резултат, не ми се ще пак да акцентирам върху отсъжданията. Честитя им преминаването. Нека най-накрая тази серия на “Левски” да престане, да вземат титла или купа. Не го казвам с ирония, нека чакането престане и най-после вземат трофей. Щом са ни елиминирали, значи са го заслужили”, добави Илиев.

“Победихме с изключително голямо желание. Чисто футболните неща бяха малко. но предвид факта, че е турнир, това бе очаквано”, заяви Петър Хубчев. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.