Лекарства срещу ебола показват "90% оцеляване"

https://mreja.bg/jalto/lekarstva-sreshtu-ebola-pokazvat-90-ocelyavane/57940 Mreja.bg
Лекарства срещу ебола показват "90% оцеляване"


Ебола скоро може да бъде "предотвратима и лечима" болест, след като изпитания на две лекарства показаха значително подобрени проценти на оцеляване, заявиха учени, цитирани от БТА. 

Четири лекарства са били изпитани върху пациенти в Демократична република Конго, където има голямо огнище на вируса, предаде Би Би Си (BBC).

Повече от 90% от заразените хора може да оцелеят, ако бъдат лекувани от рано с най-ефективните лекарства, показа изследването.

Лекарствата вече ще се използват за лечението на всички пациенти със заболяването в ДР Конго, отбелязаха здравните служители.

Американският национален институт по алергия и инфекциозни болести (NIAID), който е спонсорирал тестовете, заяви, че резултатите са "много добра новина" за борбата срещу ебола.

Лекарствата, наречени REGN-EB3 и mAb114, действат като атакуват вируса Ебола с антитела, неутрализирайки влиянието му върху човешките клетки.

Това са "първите лекарства, които при научно обосновано проучване, ясно показват значително намаляване на смъртността" за пациентите с ебола, заяви д-р Антъни Фаучи, директор на NIAID.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.