Купиха над 47 000 зелени билети в София днес

https://mreja.bg/jalto/kupiha-nad-47-000-zeleni-bileti-v-sofiya-dnes/75816 Mreja.bg
Купиха над 47 000 зелени билети в София днес


Над 47 хиляди "зелени билети" са закупени до 17 часа от касите на Центъра за градска мобилност, метрото и през мобилното приложение sofia.mpass.bg, съобщиха от Столична община, цитирани от БТА.

Билети са закупувани и от водачите на превозните средства. "Зеленият билет" е еднодневна абонаментна карта на стойност 1 лев, която важи за всички линии на градския транспорт на територията на Столичната община. Мярката бе въведена във връзка с реализирани превишения на средноденонощните стойности на фини прахови частици /ФПЧ/ на две от автоматичните станции на ИА "Околна среда" над 200 мкг/куб. м., уточняват от Столична община.

През днешния ден безплатно са работили буферните паркинги към линиите на метрото на бул. "Цариградско шосе", бул."Черни връх", бул."Ломско шосе", бул. "Александър Малинов" и на бул. "Драган Цанков". Целта е била повече хора да оставят автомобилите си и да се придвижват с градски транспорт.

Днес са продължили и проверките на Столичния инспекторат за замърсяване и нерегламентирано горене. Проверени са били 42 обекта и са съставени 10 акта за нарушения, разказват още от Столична община.

Проверени са и 24 строителни обекти като в 8 от тях са установени нарушения, за което са съставени актове. В цех за производство на мебели е установено горене на плоскости и пластмаси и е наложена санкция.

Продължава и миенето на улици и булеварди. Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на София през днешния ден са мили пътните платна на бул. "Симеоновско шосе" и бул. "Филип Аврамов" , бул. "Ботевградско шосе" , бул. "Асен Йорданов", както и по малки улици в кварталите, допълват от Столична община.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.