Кооперативната минерална вода „Горна баня 1“ – грижа за здравето на нашите децa

https://mreja.bg/jalto/kooperativnata-mineralna-voda-gorna-banya-1-grizha-za-zdraveto-na-nashite-deca/58696 Mreja.bg
Кооперативната минерална вода „Горна баня 1“ – грижа за здравето на нашите децa


За водата

Вече над 60 години минерална вода „Горна Баня 1“ се произвежда от кооперативното предприятие „Булминвекс-ГБ“ ЕООД. Дружеството, собственост на Централния кооперативен съюз е първата бутилирища компания за минерална вода в страната. Основното предимство на неговия продукт е слабата минерализация на водата, която я прави подходяща за всекидневна употреба. В сравнение с останалите конкурентни води на пазара, минерална вода „Горна Баня 1“ има два пъти по-ниско съдържание на минерали и е подходяща за всекидневна употреба от хора на различна възраст.

С pH 9.79, това е най-силно алкалната вода в България и втора по този показател в Европа. Неслучайно високо алкалните води се налагат все повече на световния пазар. Тази тенденция е свързана с тренда на здравословното хранене, който завладя света в последните няколко години. Всеки, който се стреми да води здравословен начин на живот избира продукти с гаранция за качество и произход и именно затова минерална вода „Горна Баня 1“ е предпочитана сред потребителите в страната и в чужбина.

Защо алкалната вода „Горна Баня 1“ е полезна за Вас?

Днес повечето от нас са забързани, стресирани и уморени, храним се нездравословно, дишаме замърсен въздух. В следствие на това киселинните нива в организма ни са повишени, а това от своя страна води до редица заболявания и развитие на патогенни микроорганизми. Отрицателно заредената минерална вода действа като антиоксидант на високо киселинната среда в организма. Освен че има свойството да намалява уврежданията в клетките и ДНК структурата, които се причиняват от свободните радикали, натрупани в организма, високо алкалната вода пречиства и освобождава натрупаната умора и стрес.

За да се справи с киселинността, организмът се нуждае от мазнини и холестерол. Този защитен процес води до други усложнения и различни заболявания. За да го предотвратим, да освободим мазнините и да намалим излишните килограми е достатъчно да приемаме оптимални количества вода – до 8 чаши дневно.

Оптималният прием на вода от деца и юноши е изключително важен. Всъщност един от най-важните въпроси, касаещи децата и водата, е какво е дневното количество, което те трябва да приемат. В тази връзка специалистите не дават ограничения в количеството, но препоръчителният минимум е 30 мл. за килограм тегло.

Непроменено качество и иновации

Кооперативното дружество разшири продуктовата си гама като пусна на пазара бутилки с розова и зелена капачка като допълнение към класическата бяла капачка.

През 2018 г. „Булминвекс-ГБ“ ЕООД пусна нова поточна линия за бутилиране на натурална и газирана вода в стъклени бутилки. Стъклените бутилки на „Горна баня 1“ отговарят напълно на всички съвременни тенденции и изисквания за качество. В последните години стъклото е предпочитан материал, тъй като се рециклира много по-лесно и замърсява много по-малко околната среда. Потребителите могат да открият на пазара минерална вода в стъклени бутилки в разфасовки от 500 мл. и 1 л.

Тези опаковки са иновативно решение, спрямо конкурентите, които предлагат основно стъклени бутилки от 750 и 330 мл. Доказателство за предимствата на стъклената бутилка „Горна баня 1“ са и ползотворните преговори с международни търговци за износ на водата към страни от Европа и Азия.

Тъй като здравето се превърна в начин на живот за много хора, големите производители на различни хранителни и нехранителни продукти отговориха на тази тенденция. Отговорът на кооперативното дружество „Булминвекс ГБ“ ЕООД е не само широката гама от висококачествени продукти, но и социалната ангажираност, свързана с популяризирането на здравословния и активен начин живот и грижата за планетата сред децата и младите хора. Дружеството се включва в различни инициативи и проекти, които подкрепят тези идеи.

Преди почти година на пазара се появи и специална серия създадена за малчуганите в семейството – бутилка от 330 мл. с детски анимационни герои на етикета. Ярката и забавна визия привлича и най-малките потребители и освен това е годна за всекидневна употреба.

Минерална вода „Горна Баня 1“ се предлага приоритетно в търговската верига КООП и кооперативните хотелски комплекси, както и в други търговски вериги в цялата страна.

Повече за продуктовата гама и за кооперативното дружество на: www.gornabania1.bg и www.cks.bg

 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.