Остров Ибиса предлагат едно от най-скъпите менюта в света. Ресторантът е ограничен до 12 гости на вечер. От 2014 г. главният готвач Пако Ронсеро посреща гостите си в уникална и революционна стая в хотел Hard Rock. С цена на менюто от около 1900 евро на човек звездният готвач с две звезди „Мишлен", предлага сериозно гастрономическо преживяване.
Освен различни готвачи, той е ангажирал и режисьор, композитор, диджей, моден дизайнер и илюзионист. По време на 12-те степени на менюто на гостите се предлага несравнимо забавление, което включва очила за виртуална реалност, музика и перфектна хореография. Високата цена за вечерята в този ресторант включва вино и шампанско.
Ресторантът "Ги Савой" в Париж е разположен в необикновената обстановка на "Отел ду ла моне". Неговата история е започнала преди няколко десетилетия. Като малко момче Ги Савой наднича в тиганите в кухнята на семейния им ресторант.
Сега ресторантът блести с шест зали за хранене, украсени със съвременни картини и скулптури и прозорци със старомодни рамки с изглед към Сена. Великолепната обстановка по никакъв начин не отклонява вниманието на шеф готвача от мисията му да превърне изисканата храна в празник.
В менюто му има супа от артишок и трюфели, която се консумира с бриош, обилно намазан с масло от трюфели. Наред с други неща френският шеф готвач обучава звездни готвачи като Гордън Рамзи. За меню с 13 ястия можете да очаквате да платите малко под 600 евро на човек. Но тази цена означава, че можете да се насладите на класически френски ястия като гълъб или патица, поднесени на един от най-добрите адреси в Париж.
Ресторант Chef's Table в Brooklyn, Ню Йорк. Chef's Table всъщност е един от най-трудните ресторанти за резервация в Америка. Интересното е, че там посетителите седят буквално в кухнята, а самото заведение се намира в дъното на магазин.
Сезар Рамирес - шеф готвач, който е особено фокусиран върху качеството и разполага с неограничени ресурси, практикува "кодавари". Това е японски термин, означаващ да оптимизираш нещо до съвършенство. В края на краищата той набавя съставки, до които повечето готвачи по света нямат достъп, или защото са твърде скъпи и твърде редки. Рамирес съчетава японска и френска кухня.
Дегустационното меню Chef's Table, отличено с три звезди от "Мишлен", струва около 400 щатски долара на човек, без вино и саке.
Ресторант Kitcho в Киото. В Kitcho се сервират произведения на изкуството. Менютата са специални и гостите не могат да избират какво да ядат. Екипът е ръководен от тризвездния шеф готвач Кунио Токуока.
Неговият дядо е създал ресторанта през 1930 г. Винаги той е предлагал традиционно японско меню. Kitcho отдава голямо значение на кулинарните традиции.
Ето защо Токуока работи с много детайли, като например цветови контрасти между храната и чиниите или сложна презентация. И това има своята цена. Цената на чаената церемония с няколко блюда е около 600 долара.
бТВ, „Тази неделя"
📞 Ticket; + 0,75110470 BTC. Assure => https://graph.org/GET-BITCOIN-TRANSFER-02-23-2?hs=75085dd8bae510974e9a6f7b6bc8896d& 📞
5 hours before
pjb4r7
Коментирай