Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля предложение за по-висока такса смет

https://mreja.bg/jalto/kmetat-na-stara-zagora-zhivko-todorov-otteglya-predlozhenie-za-po-visoka-taksa-smet/75144 Mreja.bg
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров оттегля предложение за по-висока такса смет


Оттегляме предложението за увеличение на такса смет, което трябваше да се обсъди в Общинския съвет на сесията, насрочена за 19 декември. Това обяви на извънредна пресконференция кметът на Стара Загора Живко Тодоров. По думите му решението не е под натиск или заради недоволство. Бюджетът на общината ще компенсира разликата от 1.3 млн. лева и ставките за такса смет ще останат непроменени. Този разход ще бъде за сметка на инвестиционната дейност, изтъкна кметът на Стара Загора.

Живко Тодоров определи като "див популизъм" коментари и изказвания по темата от общински съветници в медиите. "На въпроса защо сега предлагаме това увеличение отговарям - тази промяна нямаше как да се случи преди изборите, както обясняват те, защото времето е сега. Предстои приемане на годишните бюджети на общините. Разглеждането на план сметките винаги се случва по това време ноември - декември. Те се уповават на местните данъци и такси", посочи още кметът.

Кметът отбеляза още, че говоренето за смяна на методиката с изчисляването на член от домакинството също трябва да бъде обмислено добре. "В момента бизнесът поема най-голямата тежест, използваната методика би ударила уязвимите социални групи", каза той.

В пресконференцията участие взеха още общинските съветници Николай Диков, Боян Бабанов, Николай Николов и Дарин Петков.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.