Китайски гигант в млекопреработването придоби новозеландски конкурент

https://mreja.bg/jalto/kitayski-gigant-v-mlekoprerabotvaneto-pridobi-novozelandski-konkurent/57582 Mreja.bg
Китайски гигант в млекопреработването придоби новозеландски конкурент


Китайският гигант в млекопреработването „Или" (Yili Industrial Group Company Limited) придоби втората по големина новозеландска компания в сектора „Уестланд" (Westland Co-operative Dairy Company Limited). Според експерти, сделката ще помогне за по-нататъшното утвърждаване на продуктите с марката „Уестланд" на китайския пазар, както и ще разшири популярността и присъствието им там, предава Радио "Китай".

Главният изпълнителен директор на „Или" Джан Дзиенциу коментира, че придобиването на новозеландската фирма е значителна крачка в амбициите на китайците за глобална експанзия. „Сделката ще доведе до комбинирането на качество, технологии, ресурси и пазари, както и е ключова за стратегията на „Или" за създаване на „млечен Път на коприната" и прехвърлянето на „млечен" мост през Тихия океан и преструктурирането на нашата индустрия", подчерта той.

Бившият председател на Борда на директорите на „Уестланд" Пийт Морисън посочи, че сделката е „най-доброто за акционерите, бизнеса, служителите и общностите". „Новата собственост дава увереност и сигурност на фермерите, техните семейства и нашия регион. Така нашите фермери ще получат еднакво отношение в бъдеще и ние го оценяваме високо. Ще помогнем на „Или" да постигне дългосрочната си цел да се превърне в най-привлекателната компания за здравословна храна в света", добави той.

Компанията „Или" е основана през 1956 г. и централата ѝ е във Вътрешна Монголия. През 2018 г. тя имаше най-голям дял от пазара на млечни продукти в Китай и приходи от 80 млрд. юана (11,2 млрд. долара). Компанията предлага широка гама от над 100 млечни продукти за китайския пазар.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.