Китай призова международната общност да не се поддава на истерия

https://mreja.bg/jalto/kitay-prizova-mezhdunarodnata-obshtnost-da-ne-se-poddava-na-isteriya/78104 Mreja.bg
Китай призова международната общност да не се поддава на истерия


Говорителката на китайското Министерство на външните работи Хуа Чунин заяви, че се надява международната общност да не се поддава на истерия по повод епидемия от коронавируса и да работи за справянето с нея.Китай желае да поддържа прозрачно и отговорно отношение, да засили сътрудничество с всички страни, за да защити сигурността и здравето на хората и да даде своя принос в глобалното здравеопазване, подчерта тя, предава "Радио Китай".

Относно безотговорните коментари от някои медии, Хуа Чунин цитира думите на генералния секретар на СЗО Тедрос Гебрейесус, че сега е време, в което са нужни фактите, а не заплахи; наука, а не слухове; единство, а не хвърляне на вина.

Хуа Чунин още каза, че медицинските материали от Южна Корея, Япония, Великобритания, Франция, Турция, Пакистан, Казахстан, Унгария, Иран, Беларус, Индонезия и ЮНЕСКО са постигнали в Китай.

Пекин изразява благодарност за помощта и подкрепата. САЩ все още не предоставили никаква реална помощ, посочи говорителката.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.