Китай е изразходвал 8,61 млрд. юана в подкрепа на хората в неравностойно положение

https://mreja.bg/jalto/kitay-e-izrazhodval-861-mlrd-yuana-v-podkrepa-na-horata-v-neravnostoyno-polozhenie/57394 Mreja.bg
Китай е изразходвал 8,61 млрд. юана в подкрепа на хората в неравностойно положение


Китай е изразходвал 8,61 милиарда юана (1,25 милиарда долара) в подкрепа на хората в неравностойно положение до края на март 2019 г., съобщиха от Министерството на гражданските дела.

Общо 4,78 милиона са хора в неравностойно положение, включително възрастни, инвалиди и непълнолетни, които са неспособни да работят, нямат източник на доходи и нямат близки, на които да разчитат на подкрепа, предава Радио "Китай".

Сред тях близо 4,5 милиона са от селските райони, докато останалите 286 000 са в градовете, уточни на пресконференция говорителят на министерството Дзя Уейджоу.

Междувременно, добави той, общо 62,77 милиарда юана са отпуснати като добавки за издръжката на 44 милиона души до края на май 2019 г., 9,4 милиона от които живеят в градовете.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.