Каракачанов и Валери Симеонов изгониха “Атака” от “Обединени патриоти” (Обзор)

https://mreja.bg/jalto/karakachanov-i-valeri-simeonov-izgoniha-ataka-ot-obedineni-patrioti-obzor/57172 Mreja.bg
Каракачанов и Валери Симеонов изгониха “Атака” от “Обединени патриоти” (Обзор)


Сидеров, Шопов и Чуколов изгонени, четирима атакисти оставени в парламентарната група

Има вариант всеки патриот да подпише свой договор с ГЕРБ за участие във властта

ВМРО и НФСБ официално изключиха третата партия от “Обединени патриоти” - “Атака”, от патриотичния сговор. Това стана вчера с общо решение на двете партии само ден след като първото събиране на лидерите Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров от година насам продължи само 2 минути. И след него бе обявен разпад на коалицията, която участва и в управлението като партньор на ГЕРБ.

Патриотичните разправии продължават вече две години. В началото на месеца напрежението между трите партньорски партии допълнително се нагнети, след като ВМРО и НФСБ свалиха лидера на “Атака” Волен Сидеров от председателското място в парламентарната група на “Обединени патриоти”. Мотивираха се, че Сидеров системно не ходел на работа в Народното събрание и не свиквал заседания на групата, като така бламирал работата на коалицията.

“Поискахме справка от Народното събрание относно участие на депутатите в гласуванията. Тя показа, че лидерът на “Атака”

Волен Сидеров е участвал в 252

от 8173 гласувания, което е 3,7%.

Той се изключва заради

недостатъчно участие в работата,

както и Павел Шопов, и Десислав Чуколов, които водят постоянна кампания на оклеветяване срещу партньорите си. Всичко това натежа и парламентарната група взе решението с 20 гласа “за” и нито един “против” или “въздържал се”, обяви съпредседателят на депутатите от “Обединени патриоти” Искрен Веселинов късно следобед в четвъртък.

“Повече от 1 г. коалицията “Обединени патриоти” не работи. Системен саботаж, атаки персонални първо срещу тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, след което срещу мен персонално, срещу колеги. Истината е, че така не става.

Не само политическите

граници бяха нарушени,

бяха нарушени човешките”,

категоричен бе лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

“Това не означава, че бламираме парламентарното мнозинство или правителството. “Атака” са записали, че ще подкрепят сегашното правителство до края на мандата”, подчерта той. Каракачанов обаче припомни, че в миналия парламент ВМРО и НФСБ са работели без “Атака” и работата вървяла много по-добре.

“Явно колегите от “Атака” не желаят да работят с НФСБ и ВМРО, затова ние ги освобождаваме от това задължение -

нека плуват в свободния океан”,

отсече той.

По-рано през деня Каракачанов лансира и идеята “Атака”, ВМРО и НФСБ да сключат индивидуални споразумения с ГЕРБ, за да подкрепят правителството. Вторият вариант, който можел да се направи, пък бил общото споразумение с ГЕРБ да се предоговори.

“Малката коалиция не съществува от няколко месеца, защото няма диалог, а има саботаж. Като го гледате от 4 месеца как сипе хули, обидни квалификации и лъжи по отношение на мен, на другия ми колега - Симеонов, на Джамбазки, на ВМРО, за какво разбиране става дума и какъв е смисълът да продължаваме да си говорим по този начин, откровени лъжи и обидни квалификации”, попита Каракачанов.

“Останахте ли с впечатление, че Сидеров има желание да се разбира с някого?”, бе пък отговорът му дали и този път не могат да загърбят различията.

Във вторник самият Сидеров обяви, че не вижда смисъл да остава в този парламент. Сега той, Чуколов и Шопов обаче са изгонени от групата. В нея има още четирима депутати атакисти, но те най-вероятно ще последват лидера си и ще станат независими депутати.

Отговорът на Волен Сидеров четете в интервюто на сайта или във вестника на 14-а и 15-а стр.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.