Кабинетът предложи освобождаването на шефа на военното разузнаване ген. Пламен Ангелов

https://mreja.bg/jalto/kabinetat-predlozhi-osvobozhdavaneto-na-shefa-na-voennoto-razuznavane-gen-plamen-angelov/57503 Mreja.bg
Кабинетът предложи освобождаването на шефа на военното разузнаване ген. Пламен Ангелов


Правителството предлага на президента да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Пламен Ангелов от длъжността "Директор на служба "Военна информация", считано от 15 август 2019 г., съобщи пресслужбата на кабинета. Предложението за освобождаване е във връзка с подаден рапорт за предсрочно прекратяване на правомощията му на директор на служба "Военна информация", на основание чл. 24, ал. 5, т. 1 от Закона за военното разузнаване.

Друго предложение на правителството е бригаден генерал Пламен Богданов да бъде освободен от длъжността "Началник на Националния военен университет "Васил Левски" и от военна служба, считано от 15 август 2019 г. Богданов е подал рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България. Министерският съвет предлага на длъжността "Началник на Националния военен университет "Васил Левски" да бъде назначен полковник Иван Маламов, считано от 15 август 2019 г.

Министерският съвет предлага също така президентът да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Костадин Кузмов от длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" и от военна служба, във връзка с подаден рапорт за освобождаване от военна служба по условията на чл. 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, считано от 15 август 2019 г. Правителството предлага на длъжността "Командир на 2-ра механизирана бригада" да бъде назначен полковник Стоян Шопов, както и да бъде удостоен с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 15 август 2019 година.

Съгласно друго правителствено решение, полковник Станимир Христов е предложен за назначаване на длъжността "Директор на дирекция "Операции и подготовка" и за удостояване с висше офицерско звание "бригаден генерал", считано от 15 август 2019 година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.