Извикаха Пламен Георгиев в парламента

https://mreja.bg/jalto/izvikaha-plamen-georgiev-v-parlamenta/57501 Mreja.bg
Извикаха Пламен Георгиев в парламента


Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев да се яви в парламента и да обясни защо подава оставка, какво е успяла и какво не да свърши комисията по време на неговото управление. За това настояха от групата на “БСП за България”.

Не мислите ли, че е редно човекът, когото вие защитавахте да каже какво е свършил и какво не? Не мислите ли, че е редно да каже дали тази комисия свърши повече добри неща, отколкото лоши? Считам, че нито един от народените представители не е в състояние да вземе информирано решение по нея, защото бяхме информирани за оставката на хвърчащи листчета от КПКОНПИ, а не от Народното събрание, преди две минути. Ние поискахме оставката му още на 4.4.2019 г. За съжаление всичко това показва, че към тези постове се гледа само като на капии, коментира соцдепутатът Крум Зарков от трибуната.

Колегата му социалист Филип Попов поиска с процедура да бъде гласувано извикването му в Народното събрание, за да обясни защо напуска. Предложението беше прието със 106 гласа “за”, 32 “против” и 13 “въздържали се”. Обратно предложение обаче направи шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова с мотива, че Георгиев е направил лично волеизявление с подаването на оставка и по принцип досега не е правена такава процедура. Тя заяви, че не е коректно да бъде прекъсвано заседанието.

Ние не сме го задължили да присъства, просто ще го поканим, заяви Дариткова

Шефката на парламента Цвета Караянчева отвърна, че ще го покани да присъства на заседанието.

Парламентът си даде 40 минути почивка до пристигането на Георгиев.

Очаквайте подробности!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.