Изчислиха загубите от нощното уриниране в САЩ - 44,4 млрд. долара

https://mreja.bg/jalto/izchisliha-zagubite-ot-noshtnoto-urinirane-v-sasht-444-mlrd-dolara/76363 Mreja.bg
Изчислиха загубите от нощното уриниране в САЩ - 44,4 млрд. долара


Хората, които стават няколко пъти през нощта по малка нужда, нанасят щети на американската икономика в размер на 44,4 милиарда долара, установиха учени, цитирани от сайта Инвърс.

Изчисленията били направени от екип на корпорацията "Ранд". В медицината силните позиви за уриниране през нощта, които ни карат да посещаваме тоалетната, се наричат ноктурия. Марко Хафнър и неговите сътрудници първо трябвало да установят колко души в САЩ страдат от ноктурия и колко от тях се будят най-малко два пъти нощем. Оказало се, че става дума за 12 процента от населението на страната - 27,5 милиона души.

При двукратно нощно събуждане икономистите изчислили, че се губи 3 процента от производителността на труда на другия ден. Като приложили тези данни към цялата работна сила в страната, учените от корпорацията стигнали до стряскащото число на загубата за икономиката - 44,4 милиарда долара.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.