И Софийската окръжна прокуратура застана зад Гешев

https://mreja.bg/jalto/i-sofiyskata-okrazhna-prokuratura-zastana-zad-geshev/57462 Mreja.bg
И Софийската окръжна прокуратура застана зад Гешев


Софийската окръжна прокуратура подкрепи номинираният за нов главен прокурор Иван Гешев.

Вчера Гешев остана единственият кандидат за поста, след като на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет правосъдният министър отказа да се меси в независимана съдебна власт като предложи политическа номинация за поста на обвинител номер едно.

В становището си магистратите от софийската окръжна прокуратура се присъединяват към колегите си от десетки други колегии в страната, включително Апелативната специализирана прокуратура, както и към Камарата на следователите, универскитетски юридически колегии и куп магистрати, изразили подкрепа за Гешев и завяват:

„С настоящото становище изразяваме нашата подкрепа за номинацията направена от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет за г-н Иван Гешев – Заместник на Главния прокурор на Република България за Главен прокурор на Република България.

Считаме, че г-н Иван Гешев притежава необходимите професионални и нравствени качества изискващи се за заемане на длъжността. Същият има дългогодишен опит в Прокуратурата на Република България, който факт е от съществено значение за решаване на проблемите и отговорностите на професията.“

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.