Гласуват смяната на социалния министър

https://mreja.bg/jalto/glasuvat-smyanata-na-socialniya-ministar/73817 Mreja.bg
Гласуват смяната на социалния министър


Парламентът ще гласува днес оставката на социалния министър Бисер Петков. За поста премиерът Бойко Борисов предлага Деница Сачева. Кандидатурата трябва да бъде одобрена от депутатите.

В петък бе поискана и получена оставката на министър Бисер Петков. Това се случи по много причини, но основната е, че 200 000 жени ще получават по-малко пари от пенсиите си от два стълба, вместо, ако се бяха отказали от втория и си бяха давали парите само в първия. Това бе изводът от разследването на колегата Виктор Иванов, което стана първият текст на сайта на “24 часа”, преминал 1 млн. уникални прочитания.

Майките на деца с увреждания отново протестираха в подкрепа на Бисер Петков, но премиерът този път беше категоричен за смяната му и напомни, че отговорността за постовете в кабинета е негова.

От началото на кабинета „Борисов 3” Деница Сачева е зам.-министър на образованието. В предишното правителство на ГЕРБ тя беше зам.-министър на труда и социалната политика.

На извънредно заседание днес депутатите ще обсъждат и гласуват на второ четене бюджета за догодина. Народните представители ще започнат с бюджета на Здравната каса и този за общественото осигуряване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.