Гърция ще получи 767 милиона евро от печалбите по гръцките облигации в ЕЦБ

https://mreja.bg/jalto/garciya-shte-poluchi-767-miliona-evro-ot-pechalbite-po-grackite-obligacii-v-ecb/74170 Mreja.bg
Гърция ще получи 767 милиона евро от печалбите по гръцките облигации в ЕЦБ


На вчерашното си заседание в Брюксел Еврогрупата (министрите на финансите на страните от еврозоната) е одобрила изплащането на Гърция на 767 милиона евро от печалбите по гръцките държавни ценни книжа, държани от Европейската централна банка и централните банки на членките на еврозоната, съобщиха АНА-МПА и БТА.

На заседанието е било решено още да бъдат упълномощени европейските институции да започнат подготовка за евентуално влагане на тези печалби в инвестиционни проекти.

Изплащането на Гърция на тези печалби трябва да бъде одобрено и от шест парламента от еврозоната, сред които и германския, след което Европейският механизъм за стабилност ще вземе решение за освобождаване на сумата, най-вероятно в началото на януари.

Връщането на Гърция на печалбите от гръцките държавни ценни книжа беше договорено при излизането на страната от спасителните програми през август миналата година.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.