Гърция одобри разсрочване на дългове и намаление на данъци

https://mreja.bg/jalto/garciya-odobri-razsrochvane-na-dalgove-i-namalenie-na-danaci/57480 Mreja.bg
Гърция одобри разсрочване на дългове и намаление на данъци


Гръцкият парламент днес одобри намаление на данъците и мерки за подпомагане на населението, което не може да плати дълговете си. Мерките бяха прокарани от новия гръцки премиер, десноцентриста Кириакос Мицотакис, предаде ДПА.

Според тях онези, които дължат пари на държавата и на пенсионни фондове, сега ще могат да ги плащат на 120 разсрочени месечни вноски. В допълнение имотните данъци ще бъдат намалени със средно около 22 процента, предава БТА.

Дебатите, предшествали гласуването на мерките, бяха излъчвани директно по телевизията. По време на тях министърът на финансите Христос Стайкурас каза, че гръцкият народ дължи на държавата над 104 милиарда евро.

"Проблемите на нашите граждани не могат да чакат", заяви премиерът Мицотакис. "Ние помагаме на милиони хора и фирми. Ние искаме да съживим средната класа и сектора на недвижимите имоти", допълни той и подчерта, че иска да стимулира икономиката.

Следващата седмица парламентът ще одобри още данъчни съкращения. Сред планираните мерки е и намаление на данъците върху доходите на хора, печелещи до 10 000 евро на година. Намалението ще е от настоящите 22 процента на 9 процента.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.