Фейсбук премахна профили от Русия, Украйна, Тайланд и Хондурас

https://mreja.bg/jalto/feysbuk-premahna-profili-ot-rusiya-ukrayna-tayland-i-honduras/57112 Mreja.bg
Фейсбук премахна профили от Русия, Украйна, Тайланд и Хондурас


Най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света, Фейсбук, съобщи днес, че е премахнала профили от Русия, Украйна, Тайланд и Хондурас в пореден ход срещу "координирано неавтентично поведение", предаде Ройтерс.

От Фейсбук казаха, че свалят страници, групи и профили заради тяхно поведение, а не заради съдържанието, което са публикували.

Компанията предприема наказателни мерки срещу подобни акаунти в световен мащаб след като стана обект на критики, че не е разработила инструменти достатъчно бързо, за да се бори с екстремистко съдържание и пропагандни операции, предава БТА.

"Във всеки един от тези случаи, хората зад тази дейност са били в координация един с друг и са използвали фалшиви профили, за да се представят подвеждащо", посочи Натаниъл Глайчър - ръководител на отдела по киберсигурност, в електронно писмо до Ройтерс.

В четирите държави са били затворени общо 294 профили и 1509 страници, казаха от Фейсбук.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.