Фериа не посяга към бюлетина за Ердоган

Турската актриса Хазал Кая пусна бюлетина за Кемал Калъчдароглу

https://mreja.bg/jalto/feria-ne-posyaga-kam-byuletina-za-erdogan/110473 Mreja.bg
Фериа не посяга към бюлетина за Ердоган

Турската актриса Хазал Кая пусна бюлетина за Кемал Калъчдароглу

Хазал Кая не иска Реджеп Ердоган да управлява страната й още един мандат. На изборите на първи тур тя подкрепи с гласа си опозиционния лидер Калъчдароглу, а след това лично оповести вота си в Инстаграм. В социалната мрежа този акт очевидно е допустим въпреки тайната на вота. Избранникът й не спечели на първи тур, но все още има шансове на балотажа.

Екранната Фериа от „Огледален свят“ отдавна е в опозиция на партияна на Ердоган. Тв звездата редовно критикува членовете на правителството, като най-често на гневните й упреци са подложени финансовия и здравния министър. Последното й изригване срещу кабинета беше след смъртта на дете със спинална мускулна атрофия. То можело да бъде спасено, ако родителите му разполагали с пари за лечението му. Самата Хазал Кая за своите 32 години е примерна майка и е особено чувствителна към недъзите в системата на детското здравеопазване.

Противничка на управляващата партия на Ердоган е и друга турска звезда. Против консервативните порядки се обяви певицата и актриса Зухал Олджай, която българските зрители познават като Гюнюл – майката на Толга и Коркут в „Една любовна история“. На свой концерт тя лично се подигра на Ердоган, като смени оригиналния текст и изпя реплики, остро насочени към турския президент.

Източник: „Уикенд“

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.