Фандъкова: От 1 януари Столична община минава изцяло към електронни поръчки

https://mreja.bg/jalto/fandakova-ot-1-yanuari-stolichna-obshtina-minava-izcyalo-kam-elektronni-porachki/75333 Mreja.bg
Фандъкова: От 1 януари Столична община минава изцяло към електронни поръчки


От 1 януари Столична община минава изцяло към електронни поръчки. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка със стратегията за дигиталната трансформация на София на Столичната община, предаде "Фокус".

"Повече електрони услуги и обслужване на граждани, използване на иновативни начини, това са ключови приоритети за мен в следващите години. Предложих на Общинския съвет икономическо развитие и дигитализация.

Тези сектори дават на града повече ред, привличане на инвестиции и по-добро качество на живот на гражданите. Университети и неправителствени организации организират различни проекти за дигитализацията на София.

Аз лично съм разговаряла с ИТ специалисти и имам уверението, че тази работа е важна. Миналата седмица подписахме договор с Европейска банка, която е ключов момент. Новата цел е да покажем ефекта от нея. Една от първите задачи е внасяне на стратегия. За нас целта е повече електронни услуги в работата на града. Друга конкретна задача е до следващата година да се разширят дигиталноста в различните сфери, за да е по-лесно за гражданите. Също така е да се въведат нови механизми. Столична община има връзка с КАТ, така че следващата година няма да е нужно хората да декларират покупката на продажбите си", допълни Фандъкова

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.