Ердоган: Не можем да мълчим за подкрепяните от Русия "наемници" в Либия

https://mreja.bg/jalto/erdogan-ne-mozhem-da-malchim-za-podkrepyanite-ot-rusiya-naemnici-v-libiya/75785 Mreja.bg
Ердоган: Не можем да мълчим за подкрепяните от Русия "наемници" в Либия


Турция не може да остане безмълвна към "наемници" като руската група Вагнер, която подкрепя силите на либийската национална армия на маршал Халифа Хафтар, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Чрез групата Вагнер те буквално подкрепят наемниците на Хафтар в Либия. Знаете кой им плаща, каза Ердоган, цитиран от телевизия НТВ.

Това е ситуацията и няма да е правилно да запазим мълчание спрямо всичко това. Направили сме най-доброто досега и ще продължим да го правим, добави той, цитиран от БТА.

Коментарите на Ердоган бяха направени днес, ден след като либийското правителство на националното съгласие, признато от ООН, гласува за влизането в действие на споразумението за сътрудничество в сферата на сигурността и военната област, подписано наскоро с Турция.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.