Ердоган: Ако САЩ не искат да ни продадат Ф-35, ще се обърнем към друга страна

https://mreja.bg/jalto/erdogan-ako-sasht-ne-iskat-da-ni-prodadat-f-35-shte-se-obarnem-kam-druga-strana/57234 Mreja.bg
Ердоган: Ако САЩ не искат да ни продадат Ф-35, ще се обърнем към друга страна


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция ще се обърне другаде за бойни самолети, ако САЩ не й продадат Ф-35, предаде Ройтерс.

Ердоган каза, че американското решение да изключат Анкара от програмата за производство на изтребителите заради покупката на руските зенитно-ракетни системи С-400 няма да спре страната да се снабди с необходимото оборудване, информира БТА.

Турският президент, който коментира обтегнатите отношения на Анкара с Вашингтон за първи път публично от 11 дни, изрази надежда, че американските представители ще бъдат "разумни" по въпроса за санкциите срещу Турция.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп още не е взел решение по въпроса за санкциите срещу Турция, които изглежда, че се изискват от американското законодателство, коментира Ройтерс.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.