Екзотична боб чорба

https://mreja.bg/jalto/ekzotichna-bob-chorba/57806 Mreja.bg
Екзотична боб чорба


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам традиционния за българина боб, приготвен с aроматната подправка “Гарам масала” (в превод микс от люти подправки). Тя се използва в индийската кухня и съдържа кориандър, канела, джинджифил, кимион и кардамон”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1 консерва червен боб

400 г моркови

200 мл кокосово мляко

2 глави лук

30 г пресен джинджифил

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. подправка “Гарам масала”

сокът от 1 портокал

1 л зеленчуков бульон

1/4 връзка пресен кориандър

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Наситняваме лука, джинджифила, чесъна и морковите. Запържваме ги в загретия зехтин. Добавяме пикантната индийска подправка “Гарам масала” и разбъркваме.

Наливаме портокаловия сок и зеленчуковия бульон. Готвим ястието, докато зеленчуците омекнат. Това отнема около 20 минути.

Сипваме кокосовото мляко. Посоляваме на вкус и пасираме. Добавяме отцедения от консервата боб и кипваме чорбата.

Сервираме ястието с наситнен пресен кориандър.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.