Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам традиционния за българина боб, приготвен с aроматната подправка “Гарам масала” (в превод микс от люти подправки). Тя се използва в индийската кухня и съдържа кориандър, канела, джинджифил, кимион и кардамон”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 консерва червен боб
400 г моркови
200 мл кокосово мляко
2 глави лук
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. подправка “Гарам масала”
сокът от 1 портокал
1 л зеленчуков бульон
1/4 връзка пресен кориандър
сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Наситняваме лука, джинджифила, чесъна и морковите. Запържваме ги в загретия зехтин. Добавяме пикантната индийска подправка “Гарам масала” и разбъркваме.
Наливаме портокаловия сок и зеленчуковия бульон. Готвим ястието, докато зеленчуците омекнат. Това отнема около 20 минути.
Сипваме кокосовото мляко. Посоляваме на вкус и пасираме. Добавяме отцедения от консервата боб и кипваме чорбата.
Сервираме ястието с наситнен пресен кориандър.
Източник: https:www.24chasa.bg