Ексхумират тялото на гангстера Джон Дилинджър, май убили друг

https://mreja.bg/jalto/ekshumirat-tyaloto-na-gangstera-dzhon-dilindzhar-may-ubili-drug/57502 Mreja.bg
Ексхумират тялото на гангстера Джон Дилинджър, май убили друг


Тялото на известния през 30-те г. на XX век гангстер Джон Дилинджър ще бъде ексхумирано през септември в гробище в Индианаполис, повече от 85 г. след убийството му от агенти на ФБР, предаде АП, цитирана от БНР.

Изваждането на останките му може да хвърли светлина върху конспиративни теории, че мъжът, смятан от някои за герой по време на Голямата депресия, не е погребан във въпросния гроб, заяви Сюзън Сътън, историк от Индиана. Сред една от версиите е, че Дилинджър е измамил ФБР и агентите са убили погрешен човек.

Здравният департамент на щата даде разрешение за ексхумацията по искане на племенника на гангстера Майкъл Томпсън.

В разрешението не се посочва причина за искането.

Това обаче може да се окаже трудна задача, защото гробът се намира под много здрава бетонна плоча, направена от бащата на покойния дни след погребението.

„Всъщност семейството имало предложения да им платят, за да извадят тялото и да го показват публично“, разказа Сътън.

Бандата на един от най-известните престъпници в Америка е обвинявана в убийството на 10 души по време на кръвопролитни банкови обири Средния Запад през 30-те години.

Дилинджър обаче никога не е бил осъждан за убийство.

В неговата образ през 2009 г. се превъплъти Джони Деп във филма „Обществени врагове“.

Гангстерът е прострелян фатално от агенти на ФБР през юли 1934 г. в Чикаго, след като е предаден от жена, станала известна в пресата като Дамата в червено.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.