Дядо Николай даде на политиците рецепта за противоотрова

https://mreja.bg/jalto/dyado-nikolay-dade-na-politicite-recepta-za-protivootrova/64075 Mreja.bg
Дядо Николай даде на политиците рецепта за противоотрова


Не единство, а омраза, безпаметност, страх, егоизъм. Такава диагноза направи пловдивският митрополит Николай по време на молебена по случай 134 г. от Съединението. Храмът "Св. Богородица" в Пловдив пращеше по шефовете от политици и кандидат-кметове, както никой друг път.

От дясната страна се наредиха областният управител Здравко Димитров, градоначалникът Иван Тотев, шефката на местния парламент Савина Петкова, районните кметове и много претенденти за поста на първия човек в града. От лявата застана Славчо Атанасов с екипа си от кандидат-районни кметове. Червеният претендент Николай Радев, както и шампионът Николай Бухалов, който също се впуска в предизборна битка, стояха по-встрани.

"Църквата не може да се включи в общия негативен хор. Ние констатираме заболяването, а лечението е следното. Срещу отровата се действа с противоотрова. Тя е любов, памет, смелост, човеколюбие. Срещу разединението посланието е вяра в Исус Христа. Бог да пази Пловдив от земетръси, огън, нашествия на другородци и всякакво зло", изрече владиката.

След литургията първите хора в града поднесоха цветя пред паметника на Захари Стоянов, а по-късно и пред плочата на майор Райчо Николов, единственият загинал деец на Съединението.

Славчо Атанасов пък раздаде знамена на пловдивчани.

През целия ден в Пловдив проявите продължават. На площад "Съединение" финишираха участниците в традиционния 22-километров маратон. В центъра на града звучи празничен концерт с участието на Биг бенд "Пловдив". В 18,30 часа гражданите ще наблюдават възстановка на събитията отпреди 134 г. на обновения централен площад. В 20,30 ч започва тържествената заря-проверка. Слово ще изнесе президентът Румен Радев.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.