Движение "5 звезди" заплашва да спре коалиционните преговори с Демократическата партия

https://mreja.bg/jalto/dvizhenie-5-zvezdi-zaplashva-da-spre-koalicionnite-pregovori-s-demokraticheskata-partiya/58797 Mreja.bg
Движение "5 звезди" заплашва да спре коалиционните преговори с Демократическата партия


Италианското Движение "5 звезди" заплаши, че ще напусне преговорите с Демократическата партия за съставянето на ново правителство, след като продължилата до късно през нощта четиричасова среща с нейни представители не е бил постигнат напредък, предаде ДПА.

Движение 5 звезди заплаши, няма да има нова среща с демократите, ако те не се съгласят Джузепе Конте да оглави новото правителство.

Коалицията се възприема като единствена алтернатива на предсрочните избори в Италия. Анкетите сочат, че дясната Лига на досегашния вътрешен министър и вицепремиер Матео Салвини би спечелила убедително евентуалния вот, предаде БТА.

След като Салвини сложи край на 14-месечното коалиционно правителство с "5 звезди", за да предотврати квоалирането на антисистемното движение с лявата Демократическа партия, той му предложи нов съюз, но то отхвърли предложението.

Президентът на републиката Серджо Матарела е арбитър в политическата криза. Той трябва да реши дали да номинира ново правителство, или да разпусне парламента и да насрочи нови избори.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.