Две ромски фамилии се млатиха с тръби и колове заради стара вражда в Лом

https://mreja.bg/jalto/dve-romski-familii-se-mlatiha-s-trabi-i-kolove-zaradi-stara-vrazhda-v-lom/57855 Mreja.bg
Две ромски фамилии се млатиха с тръби и колове заради стара вражда в Лом


Жестоко меле и бой с камъни вдигнаха на крак полиция и жандармерия в Лом. Скандалът избухнал между представители на две враждуващи фамилии. Масовото сбиване от две групи лица от ромски произход в центъра на кв. "Момин брод", община Лом станало посред бял ден на 9- ти август.

Незабавно на място са изпратени екипи на полицията и жандармеристи от Монтана. Установено е, че около 11.50 ч. баща от единия клан от Лом, придружаван от двамата си сина и двама от с. Сталийска махала, отиват пред дома на лице от град Лом с цел физическа саморазправа по повод предишни конфликти.

Мъжът вдига телефона и само за минути събира в своя подкрепа тумби негови роднини и близки, в резултат на което възниква сбиване между двете групи. Освен юмручни удари в мелето са размахвани дървени тояги, метални тръби, коси за косене на трева и други сечива, както и камъни. В резултат на сбиването са нанесени материални щети по автомобила на жителят на Лом - "Фолксваген Кади" собственост на лице от Лом и по лек автомобил Ауди" А4, собственост на друго лице от Лом.

На жителя на гр. Лом е нанесен удар с камък в дясната скула и око, при което той получил нараняване. След намесата на служителите на РУ Лом сбиването е прекратено. Транспортиран е до МБАЛ Лом и след оказване на първа помощ е транспортиран до МБАЛ гр. Монтана, където е настанен за лечение без опасност за живота.

Всички лица участници в инцидента са установени и доведени в РУ Лом. Снети са им писмени обяснения и са съставени протоколи за предупреждение на основание чл.65 от ЗМВР. Проведени са редица процесуално- следствени действия и е образувано досъдебно производство. В РУ Лом са задържани за срок от 24 часа четири от лицата, участвали в сбиването.

Работата по случая продължава в РУ Лом.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.