До края на октомври ще приключи строителството на третия лъч на метрото

https://mreja.bg/jalto/do-kraya-na-oktomvri-shte-priklyuchi-stroitelstvoto-na-tretiya-lach-na-metroto/63664 Mreja.bg
До края на октомври ще приключи строителството на третия лъч на метрото


Пет километра от третата линия на метрото са готови. Общата дължина на трасето е 8 километра като се очаква до края на октомври те да бъдат завършени. В следващите няколко месеца трябва да приключат и тестовете на новите системи за управление на влаковете и новите метровлакове. Това коментира  Ангел Джоргов - заместник-ръководител на проекта в сутрешния блок на БНТ.

Строително ще приключи така, както е по график, до края на месец октомври. След което се тестват новите системи за управление на влаковете и новите метровлакове, които са по отделен договор на немската компания "Сименс", каза още Ангел Джоргов.

Джоргов допълни, че в голяма част от трасето тестовете вече са започнали, а по цялата линия ще продължат още няколко месеца. Общият брой на системите е шест.

Около 15 септември ще бъде отворен и целият подлез на "Орлов мост", където ще бъде връзката между линия 1 и линия 3 на метрото. Връзката между втората и третата линия ще бъде на метростанция НДК.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.