Дипломатическият корпус в Благоевград

https://mreja.bg/jalto/diplomaticheskiyat-korpus-v-blagoevgrad/64714 Mreja.bg
Дипломатическият корпус в Благоевград


Ръководители на близо 40 дипломатически мисии и представителства на международни организации, акредитирани в Република България, посетиха днес Благоевградска област. По-рано през деня те разгледаха Роженския манастир и Мелник.

В късния следобед бяха посрещнати от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от областния управител Бисер Михайлов на площад "Георги Измирлиев".

"Вашето посещение е свързано с много приятни емоции и хубави спомени. Преди 32 г. Благоевград бе основно променен, изграден бе новият му облик, а причината бе посещението на Дипломатическия корпус. Тогава бе изграден площадът и околното пространство. Преди 1 г. го реновирахме изцяло като запазихме визията. Надявам се след разходката из града да усетите младежкия дух и да почувствате богатството на култура и традиции", каза в приветствието си кметът д-р Камбитов. 

Емблемата на Благоевград Ансамбъл "Пирин" посрещна гостите с концерт на площада.

Посещението на Дипломатическия корпус е организирано със съдействието на Министерството на външните работи. То е с опознавателна цел, в основата на която е представяне на външнополитическите приоритети и запознаване с туризма, икономиката, образованието, културата и местното самоуправление.

Гостите разгледаха центъра на Благоевград, възрожденския квартал "Вароша", храма "Въведение Богородично".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.