Дават по 500 000 лева на пловдивските превозвачи и на закъсала болница

https://mreja.bg/jalto/davat-po-500-000-leva-na-plovdivskite-prevozvachi-i-na-zakasala-bolnica/57360 Mreja.bg
Дават по 500 000 лева на пловдивските превозвачи и на закъсала болница


Пловдивските превозвачи, които заплашиха да спрат заради недостиг на средства, ще получат допълнително 500 000 лева. Те се надяваха на увеличение от 1 млн. лева, но предложението на кмета Иван Тотев до местния парламент е за половината от поисканата сума.

Половин милион лева се отпускат и на закъсалата общинска болница "Св. Мина", която отново е с дългове. До момента в нея са налети 5 млн. лева от бюджета на града.

Общо 2 млн. лева ще разпределят съветниците преди да излязат в лятна ваканция за месец и половина. За ремонта на Детски атракционен комплекс и оборудването на Кукления театър се дават 295 000 лева. За видеокамери на фонтана до акведукта на хълма Бунарджика пък се отпускат 40 000 лева. Още толкова отиват и за камери на бул. "Мария Луиза".

Районните кметства също ще получат допълнителни средства. В "Тракия" ще бъде изграден полигон за кормуване с 36 000 лева. В "Източен" се прехвърлят 6303 лева за ремонт на футболното игрище в кв. "Изгрев". За възстановяване на улично осветление в същия район се дават 15 000 лева.

За ремонта на покрива на частна жилищна сграда на ул. "Павликенска" 4, който беше отнесен при последната буря, ще бъдат дарени 18 743 лева. Район "Централен" ще получи 6000 лв. за проектиране на допълнителни инсталации за отводняване при обилни дъждове на бул. "Марица-юг". На областната дирекция на МВР се отпускат 10 000 лева за полеви тестове за проверка на наркотици при шофьорите.

45 000 лева се дават за археологически разкопки от северната страна на Римския форум. Други 70 000 лева пък се насочват за експониране на артефакти от античния площад.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.