Дървар намери тялото на Иван, който изчезна от тайно технопарти (Обзор)

https://mreja.bg/jalto/darvar-nameri-tyaloto-na-ivan-koyto-izchezna-ot-tayno-tehnoparti-obzor/63795 Mreja.bg
Дървар намери тялото на Иван, който изчезна от тайно технопарти (Обзор)


За последно го видели на 25 август в 2 ч през нощта, когато тръгнал сам през гората

Видими следи от насилие няма

В изоставеното военно поделение край варненското с. Любен Каравелово купонясвали около 150 души

Тялото на изчезналия преди седмица в гората край варненското село Любен Каравелово Иван Йорданов бе открито от мъж, който отишъл с каруцата си за дърва.

По Иван няма следи от насилие, казаха от дирекцията на варненската полиция. Назначени са експертизи, които трябва да установят каква е причината за смъртта на младия мъж. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Варненската окръжна прокуратура.

Мистериозното изчезване на Иван, който е родом от Карнобат, но според познатите му живеел в София, предизвика вълна от въпроси без отговори.

За 28-годишния мъж се знае, че е бил един от поканените за тайно технопарти, организирано в група с ограничен достъп във фейсбук. Мястото - изоставено бивше военно поделение в района на село Любен Каравелово. Късно през нощта Иван

се обадил на

баща си, казал,

че се е изгубил

в гората,

че му остава малко заряд в батерията на телефона и му пратил координатите си. По думите на бащата Иван звучал “сънен и объркан”.

За последно младият мъж е видян от познатите си около 2 ч през нощта, когато тръгнал сам през гората. Оттогава дирите му се губят.

Бащата подал сигнал в полицията, след като не успял да се свърже повече с него.

Над 40 униформени полицаи със служебни кучета, служители на горското стопанство и местни жители участваха в издирването на Иван. Няколко дни те претърсваха целия район, без да попаднат на следа. Докато на 2 септември мъж от селото, който отишъл с каруцата си за дърва в гората,

го открил на

5-6 м от пътя

мъртъв.

Хората се питат как тялото му не е било открито по време на хайката за издирването му и колко време точно е престояло там. Съдебномедицинската експертиза ще установи кога точно е починал младият мъж и каква е причината.

Според местните бившето военно поделение не за първи път става сцена на нелегално парти. Такива сбирки се организират в социалните мрежи. Запознати твърдят, че предварително се знаят само датите, а координатите на мястото се изпращали в последния момент.

Според кмета на Любен Каравелово Иван Димитров

разни “брадати

и странно

облечени” мъже

пазарували в

селския магазин

и пълнили туби с вода на чешмата.

“Ден, преди да се съобщи, че има изчезнал младеж, получих сигнал от дежурния в община Аксаково, че в района на изоставеното поделение са се събрали много младежи. Хора от селото се оплакаха, че в крайните къщи се чува силна музика. Отидох там с личния си автомобил. Навътре в самото поделение имаше паркирани около 15-ина коли с наша и чужда регистрация, но пътят бе препречен от тях и не можах да стигна по-навътре. Видях опънати и две палатки. Обърнах колата и видях двама младежи на по 20-25 години. Питах ги какво правят тук, те казаха, че имали някакво събиране, нещо като пикник и

ме питаха дали е

подаден сигнал

заради силната

музика

Момчетата изглеждаха нормално. Прибрах се и върнах обаждане на дежурния в община Аксаково, като му казах какво съм видял. На другия ден разбрахме, че има изчезнал младеж”, каза за “24 часа” кметът на Любен Каравелово.

Някои от младежите, които са разпитани в хода на издирването на Иван, казали пред разследващите, че на мястото се били събрали около 100-150 души с коли, палатки, кемпери и каравани. Имало импровизирана сцена с цялата необходима техника. Уговорките за партито станали в затворена група в интернет, защото е нелегално - без никакви разрешителни.

Иван бил там на

палатка с двама

свои приятели

След като изчезна, полицията разпространи снимката и описанието му и призова всеки, който има някаква информация, да помогне в издирването.

Както “24 часа” писа, майката Гинка Йорданова пусна трогателен призив в социалната мрежа:

“Търси се синът ми навсякъде! МОЛЯ всички вас, вижте снимките. Който го види или вече го е срещал някъде, да се обади! МОЛЯ всички шофьори: не подминавайте човек . Моля, споделяйте публично! СПОДЕЛЯЙТЕ! Лайкчета и сълзички не помагат! Жив и здрав си го искам, каквото и да е преживял. Синът ми изчезна сутринта на 25 август. Той беше на техно парти с много чужденци в близост до Аксаково, Варна, България. Моля, свържете се с мен или българската полиция, ако сте го виждали или ако имате някаква информация!

“В понеделник, около 12,45 ми се обади един младеж от селото - Тунчо Костов. Каза, че бил с каруцата си за дърва в гората, щели да варят компоти, и

конят му

се подплашил

от нещо. Като погледнал - на 5-6 метра в гората видял труп. Аз се обадих веднага в полицията и в община Аксаково. Дойдоха следователи. Тялото се оказа на издирвания младеж. Не мога да кажа някакви подробности, но видимо наистина нямаше следи от насилие. Дали е бил убит, ще кажат патолозите и разследващите. По тялото му нямаше кръв”, допълни кметът.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.