Дания купи 4 циркови слона, за да може да ги пенсионира

https://mreja.bg/jalto/daniya-kupi-4-cirkovi-slona-za-da-mozhe-da-gi-pensionira/59137 Mreja.bg
Дания купи 4 циркови слона, за да може да ги пенсионира


Датско министерство закупи четири циркови слона в сделка, чиято цел е да се предостави на животните възможност за пенсиониране, предаде ДПА.

За слоновете Рамболин, Лара, Джунга и Джени са платени 11 милиона крони (1,6 милиона долара), съобщават от министерството на риболова, прехраната, равноправието и сътрудничеството със Северните страни, предава БТА.

Сделката е сключена с два цирка.

"Взехме много разумно решение за доброто на слоновете", се посочва в изявление, направено от министър Могенс Йенсен. "Мястото на дивите животни не е нито в обор, нито на цирковата арена. Когато парламентът поднови дейността си през октомври, ще внеса предложение за нов закон за хуманно отношение към животните, за да можем най-накрая да забраним дивите животни в цирковете", допълни той.

От министерството заявиха също, че в парламента има широк консенсус за подобен ход.

Бени Бердино, директорът на единия от цирковете, с които е сключена сделката, на свой ред споделя: "Съжалявам, че сбогувам с нашите три слона, но в същото време съм доволен, че те могат да се оттеглят от работа и да се наслаждават на заслужена почивка".

Вече е в ход процес, позволяващ на зоологически градини и паркове за животни да кандидатстват, за да поемат грижите за четирите пенсионирани слона.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.