Център за социална рехабилитация в с. Сокол ще предоставя помощ на още над 60 потребители

https://mreja.bg/jalto/centar-za-socialna-rehabilitaciya-v-s-sokol-shte-predostavya-pomosht-na-oshte-nad-60-potrebiteli/57449 Mreja.bg
Център за социална рехабилитация в с. Сокол ще предоставя помощ на още над 60 потребители


Уважаеми жители на община Главиница, имам удоволствието да ви съобщя, че „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания” - с. Сокол /ДЦПЛУ/, който беше с капацитет 15 потребители се преобразува в "Център за социална рехабилитация и интеграция” - с. Сокол/ЦСРИ/, който ще предоставя почасови услуги, включващи рехабилитация, психологическа помощ, социални услуги и други на над 60 потребители.

Община Главиница ще осигури безплатен транспорт на потребителите на ЦСРИ, които ще се придвижват от различните населени места на общината до село Сокол и обратно с общинските линии, реализирани от "Общински превози" ЕООД - гр. Главиница.

Преобразуването на Центъра, стана възможно след реализиране на проект по програма "Красива България", който се внесе от Община Главиница, беше одобрен и се изпълни в рамките на 2018 година. Изграждането на пристройка създаде възможност да се разкрият допълнителни помещение за мед. персонал, санитарни, рехабилитационни и други, които са задължителни за да функционира новата услуга.

Новата дейност е форма на социална услуга за придобиване на нови способности и самостоятелност на лица с различни вид и степен на увреждане, както и подкрепа на лица от различни рискови групи, чрез целенасочени дейности за интеграция и превенция на социалното изключване.

Услугата включва разнообразни дейности, като:

- Рехабилитационна дейност;

- Социална дейност;

- Психологическа помощ;

- Трудотерапия;

- Информационно-консултанска дейност;

- Организиране на свободното време.

Терапевтичните, консултативните и рехабилитационните дейности ще се осъществяват от специалисти, които съдействат и подкрепят потребителите и техните близки, посредством индивидуални и/или групови занимания.

Потребители на услугата в ЦСРИ, могат да бъдат лица с временни или с трайни увреждания, които се удостоверяват с протоколи от ЛКК или експертно решение на ТЕЛК, РЕЛК или НЕЛК.

1. Лицата, които желаят да ползват социални услуги, подават писмено заявление в "Социално подпомагане" гр. Главиница, като прилагат:

- копие от експертно решение на ТЕЛК/НЕЛК

- или медицински протокол на ЛКК;

2. Насочването на лицата към ЦСРИ се извършва със заповед на директора на Дирекция "Социално подпомагане" гр. Силистра.

Допълнителна информация за начина на кандидатстване в Центъра, можете да получите на телефони:

0876991493;

0897426618.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.