Цацаров е новият шеф на КПКОНПИ, подава оставка като главен прокурор днес

https://mreja.bg/jalto/cacarov-e-noviyat-shef-na-kpkonpi-podava-ostavka-kato-glaven-prokuror-dnes/74774 Mreja.bg
Цацаров е новият шеф на КПКОНПИ, подава оставка като главен прокурор днес


Парламентът избра настоящия главен прокурор Сотир Цацаров за председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ).

За кандидатурата му гласуваха 165 народни представители, 30 бяха против, трима се въздържаха. 27 от левицата също го подкрепиха, както и всички 10 депутати от "Воля", които бяха в залата, въпреки че те бяха издигнали своя кандидатура - на Симеон Найденов.

В кулоарите Цацаров съобщи, че още днес ще подаде оставка в прокурорската колегия към Висшия съдебен съвер и за последен път ще я предеседателства.

След това оставаката му ще бъде гласувана от пленума на ВСС, който има заседание утре, а на финала президентът трябва да издаде указ за освобождаването на Цацаров като главен прокурор.

Цацаров обясни, че няма пречка при положение, че Иван Гешев вече има указ за назнаването си и може да стъпи в длъжност веднага

Гласуването бе предшествано от разгорещен дебат в пленарната зала.

Очаквайте подробности.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.