Бургаските първолаци със специални учебници по английски

https://mreja.bg/jalto/burgaskite-parvolaci-sas-specialni-uchebnici-po-angliyski/57015 Mreja.bg
Бургаските първолаци със специални учебници по английски


Първолаците в Бургас ще започнат учебната година с различни от връстниците си в страната учебници по английски език. Причината е, че са по-напред от тях с материала още от детската градина и новите помагала трябва да надграждат усвоените знания вместо да тъпчат на едно място по стандартната програма

В Бургас по идея на кмета Димитър Николов английският се изучава още от 5-годишна възраст в забавачница, а по учебен план за страната езикът на Шекспир се преподава от втори клас.

"Учебникът вече е готов и лицензиран от Министерството на образованието, допълнително сме поръчали към него и друго помагало", съобщи зам.кметът по образование Йорданка Ананиева. Сътворил го авторски колектив от преподаватели към Университета "Асен Златаров" и учители по английски, които са подбрали най-достъпният материал за усвояване на база след наученото в детската градина. Те ще пишат и допълнителното помагало.

"В учебника сме приложили досегашния си иновативен опит за преподаване на английски в детска градина с надграждане на допълнителен материал за 1 клас, който включва и дигитално усвояване на езика с интерактивна дъска и други педагогически методи", обясни Ананиева. И добави, че при интерес могат да го ползват и в други градове.

До внедряването на новия учебник в бургаските училища се стигна след като миналата година на общинско състезание децата от забавачница показали много добри резултати при усвояването на чуждния език. Това окуражило местната власт да засили изучаването на английския още от първи клас.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.