Босна и Херцеговина е рекордьор по износ на оръжие към Саудитска Арабия

https://mreja.bg/jalto/bosna-i-hercegovina-e-rekordyor-po-iznos-na-orazhie-kam-sauditska-arabiya/73710 Mreja.bg
Босна и Херцеговина е рекордьор по износ на оръжие към Саудитска Арабия


Босна и Херцеговина за десет месеца тази година е изнесла оръжие на стойност около 161 милиона конвертируеми марки /една конвертируема марка (КМ) е 0,5 евро/, докато вносът на оръжие е около 13 пъти по-малък и възлиза на около 12 милиона КМ, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Най-много оръжие Босна е изнесла в Саудитска Арабия - повече от 32% от стойността на целия износ или около 52,741 милиона КМ. 

Втори в списъка е Египет, който е внесъл оръжие за 43 милиона КМ от Босна. Мароко е третата страна в списъка - в африканската страна е изнесено оръжие на стойност около 8 милиона КМ, а в Афганистан е изнесено оръжие на стойност 7,8 милиона КМ.

Когато става дума за вноса, Босна е внесла най-много оръжие от Италия - на стойност 3 милиона КМ и от Германия - 1,3 милиона КМ. Стойността на оръжието, внесено от Словения в Босна, е около 1,315 милиона КМ, докато оръжието, внесено от Чехия, е на стойност 1,127 милиона КМ. Босна е внесла от Сърбия оръжие на стойност около 965 000 конвертируеми марки, отбелязва още Танюг.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.