Борисов: Убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни хареса и ще е достоен за нас (Видео)

https://mreja.bg/jalto/borisov-ubeden-sam-che-shte-imame-resor-koyto-shte-ni-haresa-i-shte-e-dostoen-za-nas-video/64255 Mreja.bg
Борисов: Убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни хареса и ще е достоен за нас (Видео)


Премиерът Бойко Борисов е на откриването на модернизираната учебна база на Национална спортна академия „Васил Левски" на ул. "Гургулят" 1.

"Над милиард лева се дават за учебни сгради. Хейтърите утре могат да кажат, че има конфликт на интереси, защото в тази сграда съм защитавал докторантура. Не само, че я спасихме от кражба тази сграда, а те ми говорят за корупция и глупости. Не само, че не откраднахме, а ги дадохме на Академията, да си управлява", заяви той.

"Да сме живи и здрави. Господ да е с нас. И само работа - показваш и оставяш да коментират. Но им остави снимките, да видят какво беше. Защото много бързо забравят какво беше преди 10 години, но да не богохулстваме", коментира още Борисов.

В ремонта на учебното заведение са инвестирани над 3,7 млн.лв., осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

В сградата се обучават предимно студенти от приоритетните направления "Педагогика на обучението" и "Спорт".

Сред присъстващите са и кметът на София  Йорданка Фандъкова, зам.-министър Деница Николова и други.

"За мен е удоволствие да поздравя Националната спортна академия и всички участвали в този процес по обновяване. Тази промяна на тази знакова сграда e знак за промяната на града", заяви Фандъкова и пожела успешна учебна година.

"Най-важното за един град е финансирането на училища и университети, защото всеки лев, инвестиран в образование, е инвестиция в бъдещето. Всяко едно спортно събитие в Студентски град се организира съвместно с НСА. Много още са съвместните проекти, които финансираме заедно. Но най-важното е, че работим заедно София да се превръща в активен град", добави още тя.

"Да покажем на БСП какво е. Осветление, нови дъски", заяви премиерът Борисов по време на обиколката в обновената сграда. 

"На времето до "Симеоново" имаше рейс, викахме му триста и пеш. Спираше ни в "Младост" и до "Симеоново" ходехме пеш, никой не ни питаше. Студ, виелици. А сега си имаме сграда в центъра на София.", припомни си Борисов. 

"Ресори е грешно да се говори, защото все някой държава ще отговори. Убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни хареса, ще е модерен и ще е достоен за България. И с поне 3 пъти по-голямо финансиране от сегашния. Помолиха докато не се сглоби, не знам италианците дадоха ли комисар, да не се коментира. Когато се сформира цялото правителство, ще излезем и ще кажем", категоричен бе премиерът.                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.