БОК благодари на Борисов за помощта му за участието ни на младежките игри в Баку

https://mreja.bg/jalto/bok-blagodari-na-borisov-za-pomoshtta-mu-za-uchastieto-ni-na-mladezhkite-igri-v-baku/57507 Mreja.bg
БОК благодари на Борисов за помощта му за участието ни на младежките игри в Баку


Председателят на Българския олимпийски комитет г-жа Стефка Костадинова изпрати писмо, с което специално благодари на премиера г-н Бойко Борисов и правителството за оказаната подкрепа относно участието на младежката делегация на БОК в 15-ия Европейски младежки олимпийски фестивал Баку 2019, съобщиха от пресцентъра на БОК.

На днешното заседание правителството взе решение за отпускане на допълнителна финансова помощ на БОК в размер на 113 000 лв. С това решение се покриват всички разходи за участие на младите ни спортисти в този важен европейски спортен форум.

В ЕМОФ Баку 2019 участвахме с 52 спортисти. Завоювахме един златен и един сребърен медал. Шампион стана Валетин Андреев, лека атлетика, хвърляне на чук. Сребърен медал спечели Анастасия Балабан, джудо, кат. 44 кг.

Следващото издание на ЕМОФ ще бъде през 2021 г. летни спортове в Банска Бистрица, Словакия.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.