БНБ започна строеж на касов център в Пловдив

https://mreja.bg/jalto/bnb-zapochna-stroezh-na-kasov-centar-v-plovdiv/57497 Mreja.bg
БНБ започна строеж на касов център в Пловдив


Жители на район "Тракия" доволни, че щом заработи, ще изчезнат жриците на любовта

Първа копка на голям касов център до надлез "Скобелева майка" в Пловдив направиха шефът на БНБ Димитър Радев и кметът Иван Тотев. Той ще обслужва цяла Южна България. Общината дари терена от 6 декара, а в замяна получи 100-годишната сграда на БНБ в центъра на града.

"Това ще е специален обект, който ще отговаря на най-високите изисквания и ще допринесе за икономиката на града", отбеляза Радев. Той допълни, че центърът ще извършва касовите операции на територията на Южна България. 

Кметът Иван Тотев отбеляза, че мястото до "Скобелева майка" е комуникативно и удобно. По думите му следващият кмет ще реши за какво да ползва представителната сграда на БНБ на ул. "Райко Даскалов". Все още в нея има служители на централната банка.

"Тя става за всичко - и за музей, и за галерия. Залите й са изключително представителни", посочи Тотев.

По време на първата копка жители на пловдивския район "Тракия" коментираха, че най-после жриците на любовта, които от десетилетия върлуват в тази част на Пловдив, ще изчезнат. "Щом се открие касовият център на БНБ, ще има постоянна охрана и те няма как да упражняват най-древната професия", доволна е Петкана Стойкова, чийто блок е наблизо.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.