Бизнесът: Отдавна искаме оставката на Бисер Петков; Синдикати: Той беше експерт

https://mreja.bg/jalto/biznesat-otdavna-iskame-ostavkata-na-biser-petkov-sindikati-toy-beshe-ekspert/73839 Mreja.bg
Бизнесът: Отдавна искаме оставката на Бисер Петков; Синдикати: Той беше експерт


Това, което аз видях от първо лице, в комисия, беше категоричният отказ да се увеличат средствата за заплати на социалните работници. Позицията на Бисер Петков беше категорична, че тези средства трябва да се отделят, тъй като социалните работници са едни от най-бедните работници в страната. Това коментира Ваня Григорова от КТ "Подкрепа", цитирана от БНТ.

Според предприемачът Красимир Дачев работодателите отдавна са искали оставката на Бисер Петков. По думите му в отрасъла има натрупани хиляди проблеми.

"Става въпрос за разход на милиарди, които се разходват нерационално, неефективно", добави той.

Ваня Григорова коментира, че Дачев е далеч от разговорите в Националния съвет за тристранно сътрудничество, и че работодателите не искат оставката на Бисер Петков.

"Имаше представители на работодателски организации, няколко, които обиколиха студиата, за да обяснят колко добър експерт е той и колко добър диалог водим с него. Категорично няма разхищение на милиарди в социалната сфера", обобщи Григорова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.