Била ли е Цвета Караянчева с колан в колата?

https://mreja.bg/jalto/bila-li-e-cveta-karayancheva-s-kolan-v-kolata/64981 Mreja.bg
Била ли е Цвета Караянчева с колан в колата?


Ген. Владимиров: Министър-председателят не бива да кара сам и да гледа към камерите

Когато настъпват такива пътни произшествия, става дума за човешка грешка, каза пред Нова тв Богдан Милчев от института по пътна безопасност по повод катастрофата с председателката на Народното събрание Цвета Караянчева. Била ли е тя с колан и длъжни ли са служителите на НСО да проверят дали тя си е сложила колана, попита той. Според него нараняванията отляво показват, че Караянчева едва ли е била с колан. Не се спазва и ограничението на скоростта, защото на такива места с т.нар. острови не го позволяват.

Все още в България няма институция, която да проверява превантивно състоянието на инфраструктурата, за да не стават катастрофи, каза Милчев.

Бившият шеф на НСО ген. Димитър Владимиров каза, че няма разписано правило да се слагат колани на задната седалка. За служителите на НСО се знаело, че трябва да са без колани, защото трябва да реагират бързо. Ген. Владимиров познавал шофьора на Караянчева и според него той е един от най-добрите. Ако колата беше се ударила челно, трагедията щеше да е голяма, каза той.

Министър-председателят не може да си позволява да кара колата сам и да се обръща към камерите, това е опасно, каза ген. Владимиров.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.