Бедствено положение в цялата Сибирска област

https://mreja.bg/jalto/bedstveno-polozhenie-v-cyalata-sibirska-oblast/57525 Mreja.bg
Бедствено положение в цялата Сибирска област


Бедствено положение e обявено от руските власти в цялата сибирска територия. Причината са множеството горски пожари. Най-засегнатите региони са Иркутск и Красноярск. Президентът Путин нареди на армията да окаже съдействие за потушаване на пожарите, предаде БНТ. 

Първият заместник-министърна извънредните ситуации на Русия, Александър Чуприян, пристигнав Красноярск, за да инспектира работата на пожарникарските екипи, които продължават се борят с огнените стихии.

Горските пожари в Сибир обхванаха територия от 30 000 квадратни километра или площ колкото тази на Белгия.

Министърт Чуприян заяви, че огнищата са твърде навътре в тайгата и не са от пряка опасност за местните жители.

Въпреки това, според неправителствената организация "Грийнпис", пожарите са толкова мащабни, че ускоряват топенето на ледниците в Северното полукълбо.

В Иркутска област продължават да се борят и с наводнения, които през изминалите дни отнеха живота на общо 25 души, а други седем са в неизвестност. В град Тулун, равнището на река Ия е надхвърлило 11 м - далече над критичната граница от 7.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.