България ще си сътрудничи с ЮНЕСКО при предоставянето на помощ за развитие

https://mreja.bg/jalto/balgariya-shte-si-satrudnichi-s-yunesko-pri-predostavyaneto-na-pomosht-za-razvitie/57506 Mreja.bg
България ще си сътрудничи с ЮНЕСКО при предоставянето на помощ за развитие


Министерски съвет одобри проект за Допълнително споразумение с ЮНЕСКО за регулиране функционирането на българския Доверителен фон. Сключването му ще даде възможност за възобновяване на сътрудничеството в предоставяне от България на официална помощ за развитие (ОПР) за проекти на ЮНЕСКО. Подкрепата е за дейности, които ЮНЕСКО осъществява в областта на образованието, науката, културата и комуникациите.

През периода 2009 - 2015 г. със средства от Фонда бяха успешно реализирани 16 проекта, на стойност 1 082 580 щ.д. Те включват първата международна конференция, на тема: „Младите хора и Интернет - предотвратяване на радикализирането и екстремизма”, проекти в Африка за подпомагане изграждането на демократични институции и подготовка на избори, както и проекти за опазване на нематериалното културно наследство в 16 африкански страни.

Финансирането ще бъде чрез Доверителния фонд на страната ни към Организацията, на основата на променените правила на ЮНЕСКО за управление на сметката на Фонда („Общия фонд”) и измененията в правилата на българското правителство при предоставянето на тази помощ.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ РЕШЕНИЯ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ ДНЕС ТУК!

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.